Je charakter politického cyklu v SR determinován politickou orientací vládnoucí garnitury? - Jindra, Petr; Janíčko, Martin, 1983-; Chytilová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce je zaměřena na problematiku teorie politického hospodářského cyklu. Ověřuje hypotézu o ovlivňování vývoje ekonomiky vládnoucími stranami na Slovensku za účelem zvýšení jejich šancí na znovuzvolení. Pomocí lineární regrese zkoumám na časových řadách vliv vládnoucích politiků Slovenské republiky na ekonomiku v letech 1993--2008. Výsledky ukazují, že učebnicový model politického hospodářského cyklu se na Slovensku nevyskytuje, ale je možné, že to je způsobeno transformačním obdobím a zejména krátkou časovou řadou, na které bylo možno hypotézu zkoumat.
Vedoucí práce: Martin Janíčko
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses