Důsledky regulace insider tradingu - Zelenka, Jaroslav (2011)
Tato práce zkoumá vztah mezi regulací insider tradingu (široce chápanou) a náklady vlastního kapitálu firem na datech z čínského, jihoafrického a ruského kapitálového trhu z let 1995 až 2011. Analýza časových řad dle očekávání odhalila, že akciové trhy v každé ze zkoumaných zemí reagují do určité míry specificky: Např. žádný z typů regulace nebyl při snaze o snížení nákladů kapitálu účinný v případě Jihoafrické republiky. Analýza čínského a ruského datasetu nicméně odhalila jeden možný společný rys účastníků na obou těchto akciových trzích. Zdá se, že tyto trhy reagují již na signály o nadcházejících regulačních opatřeních ještě předtím, než jsou taková opatření fakticky přijata. Tato interpretace výsledků je tak v souladu s hypotézou racionálních očekávání.