Důsledky regulace insider tradingu - Zelenka, Jaroslav; Bolcha, Peter; Mičúch, Marek, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato práce zkoumá vztah mezi regulací insider tradingu (široce chápanou) a náklady vlastního kapitálu firem na datech z čínského, jihoafrického a ruského kapitálového trhu z let 1995 až 2011. Analýza časových řad dle očekávání odhalila, že akciové trhy v každé ze zkoumaných zemí reagují do určité míry specificky: Např. žádný z typů regulace nebyl při snaze o snížení nákladů kapitálu účinný v případě Jihoafrické republiky. Analýza čínského a ruského datasetu nicméně odhalila jeden možný společný rys účastníků na obou těchto akciových trzích. Zdá se, že tyto trhy reagují již na signály o nadcházejících regulačních opatřeních ještě předtím, než jsou taková opatření fakticky přijata. Tato interpretace výsledků je tak v souladu s hypotézou racionálních očekávání.
Vedoucí práce: Peter Bolcha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses