Ocenění společnosti Měšťanský pivovar v Poličce, a.s. - Dvorský, Aleš (2011)
Cílem diplomové práce je zjištění objektivizované hodnoty společnosti Měšťanský pivovar v Poličce, a.s. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je uveden popis relevantních teoretických aspektů oceňování podniků, především seznámení s kategorií hodnot, průběhem ocenění, stanovením diskontní míry a základními tvary modelů DCF. V praktické části je provedena finanční a strategická analýza, analýza generátorů hodnot a finanční plán. V závěru práce je stanovena diskontní míra a podnik je oceněn výnosovou metodou DCF Equity k 1.1.2010.