Analýza dostupnosti penzionů pro nemohoucí seniory v Pardubickém kraji - Šmídová, Barbora (2011)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu domovů pro seniory v Pardubickém kraji. V první části práce je vymezení pojmů a zhodnocení různých druhů sociální pomoci a vysvětlení, kdo je a kdo může být poskytovatelem sociálních služeb dle zákona. Praktická část je zaměřena na analýzu poskytování pobytových služeb seniorům v Pardubickém kraji, kde je rozbor dat jednotlivých regionů tohoto kraje a návrh na zlepšení finanční situace domovů a jejich dostupnosti pro seniory.