Ekonomie štěstí a náboženství Trápí se trapisté? - Tomanová, Julie; Chalupníček, Pavel; Zajíček, Miroslav, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato práce si v rámci ekonomie štěstí klade otázku, může-li být religiozita jedním z významných faktorů majících vliv na subjektivně pociťované štěstí. Tento vztah analyzuje na přísném kontemplativním řádu trapistických mnichů. Důvodem volby právě tohoto uzavřeného řádu je snaha abstrahovat od co nejvíce vedlejších faktorů, které tento vztah ovlivňují v životě "venku". Výsledky dotazníkového šetření, které jsou porovnávány s obdobnými studiemi a výzkumy, potvrdily pozitivní vztah mezi religiozitou trapistů a jimi pociťovaným štěstím, smyslem života i schopností sebeaktualizace.
Vedoucí práce: Pavel Chalupníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses