ANALÝZA TRHU PRÁCE V OKRESE JIHLAVA SE ZAMĚŘENÍM NA REKVALIFIKAČNÍ KURZY - Nardelliová, Klára; Szabová, Lucia; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Problematika nezaměstnanosti je tématem stále aktuálním. Nezaměstnanost má nejen nezanedbatelný vliv na výkonnost ekonomiky, ale také představuje velmi silný tlak na psychiku nezaměstnaného a jeho rodiny. Jedním z nástrojů, pomocí kterých může stát snižovat nezaměstnanost je aktivní politika zaměstnanosti. Tato bakalářská práce analyzuje trh práce v okrese Jihlava se zaměřením na aktivní politiku zaměstnanosti, prováděnou v tomto okrese. Teoretická část se zabývá nezaměstnaností a aktivní politikou zaměstnanosti z obecného hlediska. Praktická část se zabývá problematikou nezaměstnanosti a aktivní politiky zaměstnanosti v okrese Jihlava. Je zde nastíněná demografická struktura obyvatel, a základní ekonomická charakteristika okresu. Zejména se však práce soustřeďuje na vývoj a strukturu nezaměstnanosti v daném okrese, která je porovnávána s celorepublikovým průměrem. V práci je ověřena hypotéza o účinnosti aktivní politiky zaměstnanosti ve formě rekvalifikačních kurzů.
Vedoucí práce: Lucia Szabová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses