Federálna reforma zdravotníctva v USA - Zeman, Martin (2011)
Federálna reforma zdravotníctva a zdravotnej starostlivosti je najvýznamnejšou reformou za niekoľko dekád. Okrem podstatných zmien v rámci fungovania zdravotníctva prináša najmä zmenu pohľadu na zdravotnú starostlivosť ako celku. Vo svojej bakalárskej práci vysvetlím nie len dôvody, ktoré viedli administratívu Baracka Obamu k prijatiu takto zásadnej zmeny, ale uvediem aj jej najvýraznejšie nedostatky. Cieľom práce je podať o reforme ucelený pohľad a zároveň predstaviť názory amerických občanov na túto reformu rok po jej prijatí. Metódou skúmania je kritická komparácia a zhodnocovanie faktov a dát.