Federálna reforma zdravotníctva v USA - Zeman, Martin; Kubelková, Karina, 1983-; Urban, Luděk, 1927-2013; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Federálna reforma zdravotníctva a zdravotnej starostlivosti je najvýznamnejšou reformou za niekoľko dekád. Okrem podstatných zmien v rámci fungovania zdravotníctva prináša najmä zmenu pohľadu na zdravotnú starostlivosť ako celku. Vo svojej bakalárskej práci vysvetlím nie len dôvody, ktoré viedli administratívu Baracka Obamu k prijatiu takto zásadnej zmeny, ale uvediem aj jej najvýraznejšie nedostatky. Cieľom práce je podať o reforme ucelený pohľad a zároveň predstaviť názory amerických občanov na túto reformu rok po jej prijatí. Metódou skúmania je kritická komparácia a zhodnocovanie faktov a dát.
Vedoucí práce: Karina Kubelková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses