Fúze obchodních společností ve Vietnamu - Nguyen, Phuong Anh (2012)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou fúze obchodních společností ve Vietnamu. Zaměřuje se na trend vývoje fúze a akvizic na vietnamském trhu, formy podnikových kombinací, typy fúzí, důvody pro fúzi. Dále je práce zaměřená na aktuální platné legislativě fúzi a akvizic ve Vietnamu. Jsou zde zmapované případy fúzi a akvizic ve Vietnamu v posledních letech. Jsou zde vysvětleny způsoby ocenění podniku při fúzi. Hlavním cílem této práce je zaměření na účetní řešení a daňové aspekty při fúzi obchodních společností.