Evropská governance finančních krizí - Mudra, Tomáš; Reschová, Jana, 1956-; Vymětal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato práce je zaměřena na problematiku systému ekonomického vládnutí v Evropské unii v kontextu finančních krize. Evropská unie a její procesy dodnes představují těžko uchopitelný společenský fenomén. Velký prostor při jeho zkoumání je věnován konceptu governance. Jakýkoliv systém governance není definitivní a pod vlivem společenských jevů dochází k jeho proměnám. Jedním z výrazných společenských jevů jsou bezpochyby finanční krize. Finanční krize by tedy měly mít vliv na formování systému governance v Evropské unii, což se snaží tato práce dokázat. Jádrem práce je popis a analýza přijatých opatření pro boj s finanční krizí v kontextu evropské ekonomické governance. V práci jsou dále specifikovány okolnosti vzniku a šíření finanční krize. Je předpokládáno, že finanční krize vytvořila rozhodující tlak na poltické aktéry vedoucí k reformě systému evropského vládnutí. V závěru práce je diskutována existence a podoba změny systému vládnutí v Evropské unii a její pravděpodobný budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Jana Reschová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses