Aspekty čínské hyperinflace v letech 1937-1949 - Petrmann, Milan; Potužák, Pavel; Chytilová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá hyperinflací v Číně, která probíhala v letech 1937-1949. Nejdříve je autorem podán výklad vzniku hyperinflace z hlediska ekonomické teorie. V úvodu práce je zmíněná změna bankovního systému, která společně s rozhodnutími v oblasti monetární a fiskální politiky vytvořily ideální prostředí pro vznik hyperinflace. Hlavním předmětem této práce je období války s Japonskem a období občanské války, identifikace změn uvnitř ekonomiky a prováděná monetární a fiskální politika. Cílem této práce je analýza přímých, či nepřímých příčin vzniku této hyperinflace, vysvětlení jejího průběhu a důsledků a posouzení jejího dopadu na různé vrstvy obyvatelstva.
Vedoucí práce: Pavel Potužák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses