Cenová diskriminace na trhu s marihuanou Venkáč nebo podlampa? - Stroukal, Dominik, 1987-; Šťastný, Dan, 1974-; Bolcha, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato práce představuje příklad cenové diskriminace na trhu s marihuanou v severních Čechách v roce 2006. Nejprve je sestaven model pro případ trhu více firem s důrazem na existenci dvou druhů firem a dvou kvalit nabízeného statku. Je ukázáno, že u prodejce dvou kvalit marihuany existuje oproti prodejci jedné kvality tendence ke zvýšení ceny dražší z nich a snížení ceny levnější. Za použití ekonometrických odhadů je prokázána cenová diskriminace v souladu s predikcemi modelu v rozsahu okolo 50 korun za gram.
Vedoucí práce: Daniel Šťastný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses