Stanovení hodnoty společnosti DHL Express (Czech Republic) s.r.o. - Trecáková, Tatiana; Scholleová, Hana, 1964-; Mackenzie, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty společnosti DHL Express (Czech Republic) s.r.o. na základě veřejně dostupných informací k 31. 12. 2011. První část práce obsahuje metodologický rámec použitých metod pro strategickou a finanční analýzu, pro sestavení finančního plánu a pro stanovení hodnoty podniku. Na začátku praktické části je představen oceňovaný podnik a deklarován účel stanovení hodnoty podniku. Nezbytnou součástí procesu oceňování je strategická analýza a zhodnocení finančního zdraví podniku v rámci finanční analýzy. Dále jsou prognózovány jednotlivé generátory tvorby hodnoty podniku, na základě kterých je sestaven finanční plán pro příští období. Na základě předpokladu pokračující existence podniku, byla pro stanovení hodnoty společnosti zvolena metoda diskontovaných peněžních toků DCF.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses