Analýza amerických a německých vládních dluhopisů z pohledu českého investora - Kábrt, Tomáš; Mandel, Martin, 1962-; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářské práce je zaměřena na investování do desetiletých amerických a německých vládních dluhopisů. Čtenář je nejprve blíže seznámen s trhy těchto dluhopisů -- dobou jejich splatnosti, způsobem emise, kupónovou mírou atd. Druhá kapitola se věnuje regresní a korelační analýze těchto instrumentů se zohledněním kurzového rizika pro českého investora. Její součástí jsou rovněž výpočty statistických ukazatelů polohy a variability. Na základě korelačních koeficientů zkoumá rizika při tvorbě portfolia složeného z těchto dvou dluhopisů. V závěrečné kapitole se tato práce věnuje aplikaci technické analýzy v trhu desetiletých amerických vládních dluhopisů.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses