ANALÝZA DOPADU ZAVEDENÍ KOVOVÝCH MINCÍ V UTAHU - Šimák, Vojtěch (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá zákonem, který byl přijat v Utahu a legalizuje zlaté a stříbrné mince jako zákonné platidlo. Cílem práce je ukázat jak se změní chování jednotlivců po zavedení uvedeného zákona do praxe, zejména s ohledem na výběr prostředku směny v nepřímé směně. Práce poukazuje na nedostatky ve formulaci zákona, které brání rozšíření směny zlatých a stříbrných mincí a nabízí alternativu, která by umožnila větší rozšíření nepřímé směny pomocí zlatých a stříbrných mincí. Práce používá metodologii rakouské školy, která se dlouhodobě zabývá měnovými otázkami.