ANALÝZA DOPADU ZAVEDENÍ KOVOVÝCH MINCÍ V UTAHU - Šimák, Vojtěch; Havel, Jan; Šťastný, Dan, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá zákonem, který byl přijat v Utahu a legalizuje zlaté a stříbrné mince jako zákonné platidlo. Cílem práce je ukázat jak se změní chování jednotlivců po zavedení uvedeného zákona do praxe, zejména s ohledem na výběr prostředku směny v nepřímé směně. Práce poukazuje na nedostatky ve formulaci zákona, které brání rozšíření směny zlatých a stříbrných mincí a nabízí alternativu, která by umožnila větší rozšíření nepřímé směny pomocí zlatých a stříbrných mincí. Práce používá metodologii rakouské školy, která se dlouhodobě zabývá měnovými otázkami.
Vedoucí práce: Jan Havel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses