SYSTÉM FINANCOVANIA ZDRAVOTNÍCTVA U OPERÁCIÍ TOTÁLNYCH ENDOPROTÉZ BEDROVÉHO KĹBU - Kutlák, Štefan (2012)
Predkladaná bakalárska práca sa zaoberá nedokonalosťami vo fungovaní a financovaní verejného zdravotníctva na príklade operácií výmeny bedrového kĺbu. Zhrňuje poznatky zahraničných štúdií o fenoméne neformálnych platieb a nevýhodách v systéme verejného zdravotného poistenia. Na základe dát z prostredia českého zdravotníctva popisuje rozdiely a neefektívnosti medzi jednotlivými poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti a v závere navrhuje mechanizmus, ktorý by mal zefektívniť vynakladanie zdrojov na zdravotnú starostlivosť u operácií výmeny bedrového kĺbu.