SYSTÉM FINANCOVANIA ZDRAVOTNÍCTVA U OPERÁCIÍ TOTÁLNYCH ENDOPROTÉZ BEDROVÉHO KĹBU - Kutlák, Štefan; Szabová, Lucia; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Predkladaná bakalárska práca sa zaoberá nedokonalosťami vo fungovaní a financovaní verejného zdravotníctva na príklade operácií výmeny bedrového kĺbu. Zhrňuje poznatky zahraničných štúdií o fenoméne neformálnych platieb a nevýhodách v systéme verejného zdravotného poistenia. Na základe dát z prostredia českého zdravotníctva popisuje rozdiely a neefektívnosti medzi jednotlivými poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti a v závere navrhuje mechanizmus, ktorý by mal zefektívniť vynakladanie zdrojov na zdravotnú starostlivosť u operácií výmeny bedrového kĺbu.
Vedoucí práce: Lucia Szabová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses