Vstup nových bank na trh v ČR a jeho možný dopad na bankovní sektor - Habina, Martin; Dvořák, Petr, 1960-; Veselý, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se zabývá aktuálním tématem vstupu nových bank (Air Bank, Zuno Bank, Equa Bank) na český trh v roce 2011. Práce analyzuje základní dostupné údaje, okolnosti jejich vzniku, strukturu managementu, produktovou nabídku a zejména pak zvolenou strategii. Celé téma je zasazeno do kontextu aktuální makroekonomické situace, která má zásadní význam na jejich fungování. Dílčím cílem práce bylo poukázat na možná rizika a slabiny těchto nových subjektů a zejména pak zhodnotit možný dopad na český bankovní sektor. Součástí práce je také produktové srovnání aktuální nabídky bank z pohledu klienta.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses