Měření finanční výkonnosti podniku - Žák, Tomáš (2012)
Tato diplomová práce se zabývá měřením finanční výkonnosti podniku. Hlavním cílem práce je nalézt vhodné nástroje k měření výkonnosti a zužitkovat je k zlepšení stávající situace v konkrétním podniku. V teoretické části na problematiku nahlíží nejprve v obecné rovině. Poté rozebírá problematiku z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a nakonec z pohledu manažerského účetnictví. V praktické části jsou aplikovány teoretické poznatky k dosažení zlepšení měření výkonnosti ve vybrané společnosti.