Implementace CMT SaaS služby do finanční instituce - Vrzák, Tomáš; Pour, Jan; Lysáček, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
V diplomové práci analyzuji a navrhuji funkční architektonický vzor pro implementaci marketingového nástroje pro online marketing do finanční instituce. Cílem je zanalyzovat funkční požadavky bankovních institucí a navrhnout architekturu. V práci čerpám ze svých znalostí z implementací zákaznických a marketingových řešení do nejen bankovních společností z České republiky, ale i do startupů nebo výrobních společností v České republice a v zahraničí. Kromě vydefinování standardních funkčních požadavků se zabývám problematikou bezpečnostních požadavků. Dále požadavků, které se mohou v implementaci objevit, jako například souběh více marketingových systémů a s tím spojená migrační strategie nebo přístup k vývojovým prostředím. Kromě obecných přístupů a řešení funkčních požadavků se práce zabývá integračními vzory, druhy integrací a návrhem komponentní architektury. Návrh architektury počítá s využitím marketingových nástrojů od společnosti Salesforce, konkrétně Salesforce Marketing Cloud a Interaction Studio. Tyto nástroje pokrývají potřeby online marketingu pro komunikační kanály – email, SMS, push notifikace, personalizace webových stránek. Pro kanály, které nejsou standardně dostupné navrhuji integrační vzor jejich integrace do finálního řešení.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses