Vypracování systému vzorových aplikací systému LISp-Miner na vhodná data uchovávaná pomocí PowerBI - Borodin, Dmitry (2021)
Tato diplomová práce popisuje synergickou interakci systémů Power BI a LISp-Miner při řešení různých analytických problémů. Obsahem teoretické části je shrnutí základních pojmů a principů Business Intelligence a Dobývání Znalostí z Databází (DZD). Poté budou prezentovány systémy Power BI a LISp-Miner. Další část práce obsahuje stručnou charakteristiku datové sady. Praktická část se začíná analýzou dat v Power BI a formulováním analytických otázek. Analýza v systému LISp-Miner je postavena na metodice CRISP-DM s použitím analytických GUHA procedur. V závěru jsou vyhodnoceny získané výsledky a zhodnocena celá iterace dvou systémů.