Vypracování systému vzorových aplikací systému LISp-Miner na vhodná data uchovávaná pomocí PowerBI - Borodin, Dmitry; Rauch, Jan, 1948-; Chudán, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato diplomová práce popisuje synergickou interakci systémů Power BI a LISp-Miner při řešení různých analytických problémů. Obsahem teoretické části je shrnutí základních pojmů a principů Business Intelligence a Dobývání Znalostí z Databází (DZD). Poté budou prezentovány systémy Power BI a LISp-Miner. Další část práce obsahuje stručnou charakteristiku datové sady. Praktická část se začíná analýzou dat v Power BI a formulováním analytických otázek. Analýza v systému LISp-Miner je postavena na metodice CRISP-DM s použitím analytických GUHA procedur. V závěru jsou vyhodnoceny získané výsledky a zhodnocena celá iterace dvou systémů.
Vedoucí práce: Jan Rauch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses