Návrh a implementace mobilní aplikace pomocí cross-platformního frameworku - Phi Viet, Duc (2021)
Tato diplomová práce si klade dva hlavní cíle. Prvním cílem je výběr vhodného cross-platformního nástroje pro vývoj mobilních aplikací. Druhým cílem je reálně ověřit použitelnost vybraného cross-platformního nástroje pro vývoj rozsáhlejší mobilní aplikace, a to na základě funkčnosti této aplikace na všech podporovaných platformách. Prvního cíle bylo dosaženo analýzou výsledků výkonnostních testů na testovacích aplikacích. Jednotlivé testovací aplikace byly implementovány za použití dvou nejpoužívanějších cross-platformních frameworků – Flutter a React Native. Pro splnění druhého cíle byl vybrán framework Flutter, který pomohl při vývoji cílové aplikace. Nově vzniklá aplikace slouží k zaznamenávání a sledování nálad uživatele za účelem zlepšení jeho duševního zdraví a emoční rovnováhy. Pro vývoj této aplikace bylo nejprve nutné provést analýzu požadavků dle metodiky MMSP. Na základě této analýzy byla navržena aplikační logika aplikace. Poté následovala samotná implementace aplikace. V závěru práce byla funkčnost implementované aplikace podrobena testování použitelnosti vybranou skupinou uživatelů. Konečným výstupem této závěrečné práce je funkční mobilní aplikace, která běží na mobilních zařízeních s operačními systémy Android a iOS.