Analýza a návrh business intelligence řešení pro klienta mediální společnosti - Ondráček, Jiří (2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a návrhem business intelligence řešení pro klienta mediální společnosti. Práce řeší problematiku změny reportování, kdy cílem je zjednodušit a optimalizovat stávající reportování v mediální agentuře, která si přála zůstat v anonymitě. Práce samotná je složena ze čtyř částí. V první části jsou rozebrány témata z oblasti business inteligence a pojmy spojené s médii a marketingem. V další části je uveden příklad analýzy trhu s reportingovými nástroji. Praktická část je zaměřena na generování a zpracování dat do BI řešení a v poslední části jsou vytvořeny a popsány dashboardy s grafy. Výstupem bakalářské práce je business intelligence řešení s konkurenční analýzou zaměřenou na investování do propagace.