Interní komunikace a sdílení dat uvnitř společnosti ČEVAK a.s. - Trnková, Kateřina; Smutný, Zdeněk; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Diplomová práce se věnuje tématu interní komunikace a sdílení dat ve společnosti ČEVAK a.s. Hlavním cílem práce je zmapování těchto činností. Pro získání komplexního přehledu o společnosti bylo v rámci empirického výzkumu použito dotazníkového šetření. Pomocí výzkumných otázek bylo zjišťováno, jaké prostředky zaměstnanci používají pro komunikaci a sdílení dat v rámci společnosti a jaké nástroje jim naopak chybí. Jedna z výzkumných otázek řeší, kolik času zaměstnanci věnují interní komunikaci a vyhledávání informací. Dotazníkového šetření se zúčastnilo 126 respondentů z celkem 211 oslovených zaměstnanců s pracovištěm v Českých Budějovicích. Druhá část se věnuje konkrétnímu problému. Byl vybrán jeden proces, u kterého byly identifikovány problémy se sdílením informací a komunikací. Tento proces byl za pomocí analýzy dokumentů, zúčastněného pozorování a rozhovorů s aktéry procesu popsán a graficky znázorněn. Následně byl vytvořen návrh nového procesu, který odstranil administrativní práci a data, která byla v rámci procesu duplicitně vytvářena. Oba grafické modely jsou uvedeny v příloze předkládané práce a jsou modelovány notací BPMN.
Vedoucí práce: Zdeněk Smutný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses