Propojení podnikové strategie a řízení podnikových IS/ICT - Přindiš, Jan; Doucek, Petr, 1960-; Novotný, Jakub, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Hlavním cílem diplomové práce je vytvoření základního rámce metody Balanced Scorecard a návrh postupu implementace za účelem řízení informační strategie ve vybrané organizaci. Pro účely této práce byla vybrána organizace IAESTE Czech Republic, která je pobočkou mezinárodní, nevládní, nepolitické, neziskové organizace IAESTE A.s.b.l. Jedním ze záměrů organizace je poskytovat studentům primárně technickou praxi adekvátní k jejich zaměření studia. K naplnění záměru a poskytování služeb se v posledních letech organizace spoléhá především na informační systémy a jiné informační zdroje. Informatika spolu s jejím řízením se tak stává pro organizaci stěžejní pro dosažení jejích cílů. Teoretická část je zaměřena na podnikovou informatiku, řízení podnikové informatiky pomocí vybraných principů a standardů, dále na popis metody Balanced Scorecard, vybraný postup implementace metody a její transformaci pro informatiku. Závěrem je představena organizace IAESTE Czech Republic. Praktická část zahrnuje popis a analýzu současného stavu informatiky v organizaci, vytvořený základní rámec metody Balanced Scorecard a návrh její implementace doplněný o doporučení pro budoucí používání.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses