Praktická a teoretická analýza frameworků pro multiplatformní vývoj mobilních aplikací - Kozohorský, Vladimír (2021)
Tato práce se zabývá moderními frameworky pro multiplatformní vývoj mobilních aplikací. Jedná se tedy o vývojové technologie, které se v co největší míře snaží o to, aby nebylo nutné vyvíjet aplikaci dvakrát v různých jazycích pro mobilní operační systémy iOS a android. V teoretické částí práce se čtenář dočte o způsobech vývoje mobilních aplikací. Dále se čtenář dočte o rozdílech mezi multiplatformním a klasickým vývojem pro jednu platformu, kde budou zahrnuty i jejich výhody a nevýhody. Jako další se sblíží s frameworky, které budou poté použity pro vývoj jednoduché aplikace. Na těchto jednoduchých příkladech proběhne praktická analýza těchto nástrojů a jejich porovnání s výhodami a nevýhodami. Konec práce bude věnován mým osobním zkušenostem s frameworky a doporučením pro čtenáře.