Praktická a teoretická analýza frameworků pro multiplatformní vývoj mobilních aplikací - Kozohorský, Vladimír; Růžička, Vojtěch; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato práce se zabývá moderními frameworky pro multiplatformní vývoj mobilních aplikací. Jedná se tedy o vývojové technologie, které se v co největší míře snaží o to, aby nebylo nutné vyvíjet aplikaci dvakrát v různých jazycích pro mobilní operační systémy iOS a android. V teoretické částí práce se čtenář dočte o způsobech vývoje mobilních aplikací. Dále se čtenář dočte o rozdílech mezi multiplatformním a klasickým vývojem pro jednu platformu, kde budou zahrnuty i jejich výhody a nevýhody. Jako další se sblíží s frameworky, které budou poté použity pro vývoj jednoduché aplikace. Na těchto jednoduchých příkladech proběhne praktická analýza těchto nástrojů a jejich porovnání s výhodami a nevýhodami. Konec práce bude věnován mým osobním zkušenostem s frameworky a doporučením pro čtenáře.
Vedoucí práce: Vojtěch Růžička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses