Návrh nového uživatelského rozhraní aplikace pomocí přístupu Activity-Centered Design - Frydrych, Marek (2021)
Tato práce je zaměřena na návrh uživatelského rozhraní za pomocí přístupu Activity-Centered Design (ACD), konkrétně na zlepšení uživatelského rozhraní Integrovaného studijního informačního systému (InSIS), který je používán nejen studenty na Vysoké škole ekonomické. Cílem práce je ověřit vhodnost použití přístupu ACD pro tvorbu uživatelského rozhraní. Dílčím cílem práce je vytvoření interaktivního prototypu, který je použit pro otestování použitelnosti a intuitivnosti navrženého uživatelského rozhraní. V první části práce je popsán InSIS a jeho funkcionality, které jsou v práci řešeny. Následně je popsán samotný přístup ACD, který vznikl jako řešení nedostatků jiných přístupů pro tvorbu uživatelských rozhraní, a také problematika reflektování času v uživatelských rozhraních. Následuje analýza problémů současného uživatelského rozhraní InSIS a návrh jejich řešení za použití metody navržené dle teoretických poznatků o ACD. Poté je navržena struktura stránek za pomocí wireframů a vyhotoven grafický návrh nového uživatelského rozhraní. Nakonec je provedeno uživatelské testování za pomocí interaktivního prototypu, které ověřuje dosažení cíle práce.