Aktuální trendy na sociálních sítích - Nguyen, Dinh Hung (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá aktuálními trendy na sociálních sítích. Konkrétním cílem této práce je charakterizovat trendy sociálních sítí v českém prostředí. Úvodní část se věnuje vymezení pojmů sociálních sítí, sociálních médií a jejích trendů. Dále jsou popsány její příčiny využití, pozitivní dopady a rovněž i negativní rizika, hrozby a nebezpečí. Na závěr této teoretické části jsou představeny sociální platformy a popsány jejich funkce, které se staly populárními nejen po celém světě, ale také i v ČR. V praktické části se aplikují teoretické znalosti, analyzují se otázky dotazníkového šetření a na jejichž základě jsou stanoveny výsledky aktuálních trendů na sociálních sítích.