Aktuální trendy v sociálních sítích - Šenková, Lucie; Čermák, Radim; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tématem mé bakalářské práce je analýza aktuálních trendů na sociálních sítích se zaměřením na roky 2020 a 2021 a období Koronaviru. Cílem této práce analýza aktuálních trendů na sociálních sítích a identifikace těch nejpopulárnějších. Ty jsou poté blíže rozepsány. U jednotlivých trendů je také provedena analýza jejich popularity a zájmu v průběhu času s aktuálními daty. Na základě těchto informací je také proveden odhad, jak si dané trendy povedou v budoucnu a jaký mají potenciál. Trendy jsou popsané tak, aby byl text pochopitelný i pro laického uživatele sociálních sítí. Nejprve je čtenář seznámen se samotným pojmem sociálních sítí, jejich vývojem, následně s jejich riziky a také je zde představen důležitý pojem Influencer. Poté je v této práci popsáno několik vybraných sociálních sítí. Poté následuje samotná analýza trendů. Analýza aktuálních trendů na sociálních sítích je provedena formou literární rešerše. Nejprve je zde obecný popis trendů na sociálních sítích a následuje postup při získávání informací o tom, které trendy jsou momentálně populární a o které je zájem. Na základě tohoto postupu je následně vybráno několik trendů, které jsou blíže popsány.
Vedoucí práce: Radim Čermák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses