Analýza aktuální popularity sociální sítě Facebook - Horáčková, Kristýna (2021)
Bakalářská práce se zabývá aktuální popularitou sociálních sítí. Největší pozornost je věnována Facebooku a jeho současné oblíbenosti. Cílem bakalářské práce je analýza aktuální popularity sociálních sítí s důrazem zejména na popularitu Facebooku u mladé generace. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Obsahem teoretické části je objasnění pojmů, které úzce souvisejí se sociálními sítěmi. Součástí je výčet a popis několika nejznámějších sociálních sítí s největším zaměřením na Facebook. V rámci praktické části byl vytvořen dotazník a provedeno dotazníkové šetření, jehož se zúčastnilo 223 respondentů různých věkových kategorií. Odpovědi respondentů byly vyhodnoceny a následně analyzovány. Výsledky poukazují na klesající popularitu Facebooku u mladé generace, a to zejména kvůli vysokému počtu reklam a sdílení této sítě s výrazně staršími uživateli, kterými mohou být například rodiče či učitelé. Tyto závěry korespondují se statistikami a články uvedenými v práci.