Analýza aktuální popularity sociální sítě Facebook - Horáčková, Kristýna; Čermák, Radim; Korčák, Jiří, 1994-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Bakalářská práce se zabývá aktuální popularitou sociálních sítí. Největší pozornost je věnována Facebooku a jeho současné oblíbenosti. Cílem bakalářské práce je analýza aktuální popularity sociálních sítí s důrazem zejména na popularitu Facebooku u mladé generace. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Obsahem teoretické části je objasnění pojmů, které úzce souvisejí se sociálními sítěmi. Součástí je výčet a popis několika nejznámějších sociálních sítí s největším zaměřením na Facebook. V rámci praktické části byl vytvořen dotazník a provedeno dotazníkové šetření, jehož se zúčastnilo 223 respondentů různých věkových kategorií. Odpovědi respondentů byly vyhodnoceny a následně analyzovány. Výsledky poukazují na klesající popularitu Facebooku u mladé generace, a to zejména kvůli vysokému počtu reklam a sdílení této sítě s výrazně staršími uživateli, kterými mohou být například rodiče či učitelé. Tyto závěry korespondují se statistikami a články uvedenými v práci.
Vedoucí práce: Radim Čermák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses