Práce se šifrovacímí knihovnami v Javě - Fico, Miloslav; Bruckner, Tomáš, 1974-; Růžička, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato práce se zabývá cryptografickými knihovnami v Javě a jejich použití v reálném světě za pomocivytvoření naší cílové aplikace. Práce představí nejpoužívanější knihovny, popis jejich architektury, objasněni legislativy spojené s použitím těchto technologií a příklady jejich použití. Jako další krok je návrh a vývoj naší cílové aplikace ve které využijeme zkušenosti nabité v předchozích kapitolách. V této časti probereme zabezpečenou komunikaci mezi uživateli, která splňuje doporučené normy, přihlášení uživatele pomocí hesla a bezpečné ukládaní uživatelských dat do databáze. Poslední část je deployment a hosting naší vytvořené aplikace, který zahrnuje výběr vhodného serveru, přípravu serveru na chod naší aplikace, zabezpečeni dat na serveru, budoucí údržbu naší aplikace a vyhodnocení bezpečnosti serveru pomocí bezpečnostního nástroje Lynis.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses