Analýza trendů a návrh marketingové komunikace na sociálních sítích pro firmu MAINWARE - Bremec, Martin (2021)
Cílem této práce je vytvořit sadu doporučení pro marketingovou komunikaci B2B technologické firmy MAINWARE na každé ze čtyř sociálních sítí LinkedIn, Facebook, Twitter a YouTube. Tomuto cíli předchází praktická část obsahující výzkum prováděný na základě výzkumné metody kvantitativní obsahové analýzy a dvou výzkumných otázek, na čemž jsou výsledná doporučení postavena. Praktická část je podložena tvrzeními z části teoretické. V teoretické části jsou rozebrány následující faktory. Definice marketingové komunikace na sociálních sítích. Popis vlastností jednotlivých sítí. Jak vznikají trendy a jaký je jejich psychologický vliv na člověka. Seznam současných trendů v marketingové komunikaci na sociálních sítích. V práce je provedena analýza obsahu firemních účtů 8 podniků na vybraných sociálních sítích. Tyto podniky jsou zvoleny na základě uvedených kritérií, primárně jejich nejbližší podobnosti firmě MAINWARE v podnikatelském záměru. Posouzením analýzy, poznatků z teoretické části a vlastního úsudku tak vznikne návrh komunikační strategie pro firmu MAINWARE na sledovaných sociálních sítích.