Analýza trendů a návrh marketingové komunikace na sociálních sítích pro firmu MAINWARE - Bremec, Martin; Čermák, Radim; Rajnohová, Natália; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Cílem této práce je vytvořit sadu doporučení pro marketingovou komunikaci B2B technologické firmy MAINWARE na každé ze čtyř sociálních sítí LinkedIn, Facebook, Twitter a YouTube. Tomuto cíli předchází praktická část obsahující výzkum prováděný na základě výzkumné metody kvantitativní obsahové analýzy a dvou výzkumných otázek, na čemž jsou výsledná doporučení postavena. Praktická část je podložena tvrzeními z části teoretické. V teoretické části jsou rozebrány následující faktory. Definice marketingové komunikace na sociálních sítích. Popis vlastností jednotlivých sítí. Jak vznikají trendy a jaký je jejich psychologický vliv na člověka. Seznam současných trendů v marketingové komunikaci na sociálních sítích. V práce je provedena analýza obsahu firemních účtů 8 podniků na vybraných sociálních sítích. Tyto podniky jsou zvoleny na základě uvedených kritérií, primárně jejich nejbližší podobnosti firmě MAINWARE v podnikatelském záměru. Posouzením analýzy, poznatků z teoretické části a vlastního úsudku tak vznikne návrh komunikační strategie pro firmu MAINWARE na sledovaných sociálních sítích.
Vedoucí práce: Radim Čermák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses