Infonomics - Layerová, Barbora; Slánský, David; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Infonomics je ekonomická teorie, která se zabývá monetizací, správou a měřením dat jako aktiva. Mnoho firem si myslí, že data jsou pro společnosti klíčovým aktivem, ale toto aktivum nevyužívají na maximum. Společnost KPMG vyvinula nástroj KPMG Infonomics Engine, který se skládá ze tří komponent - Intelligent Data Discovery, Data Valuation a Quantified Opportunities, který má pomoci společnostem dosáhnout optimálního využití dat, která se v dané společnosti nachází. Cílem mé diplomové práce je simplifikace komponenty business stories library (Quantified Opportunities) díky praktickému využití na projektu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsaná datová strategie, která úzce souvisí s oblastí Infonomics a oblast Infonomics, která je rozdělena na monetizaci dat, správu dat a měření dat jako aktiva. V praktické části je popsán přístup KPMG k oblasti Infonomics společně s vytvořenou aplikací KPMG Infonomics Engine a využití daného nástroje v automobilové společnosti. Následně je popsaná simplifikace komponenty Quantified Opportunities. Kromě popisu aplikace KPMG Infonomics Engine a využití nástroje v automobilové společnosti, jsou zde také uvedeny návrhy pro další rozvoj.
Vedoucí práce: David Slánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses