Jaké emoce a asociace vyvolávají různé druhy písma - Sladovníková, Eliška; Horný, Stanislav, 1955-; Krsek, Libor, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na vnímání písma z hlediska asociací a emocí. V teoretické části je popsáno písmo, nejdůležitější pojmy pojící se s písmem, jeho anatomie, vývoj a klasifikace či rozdělení písma. Následně popisuje emoce a asociace, které si lidé spojují s určitými typy písma, včetně zamyšlení nad používání fontů v logách a významu řezu písma. V praktické části je sestaven dotazník, jehož cílem je ověřit nebo vyvrátit poznatky z teoretické části. Je sestaven z několika částí, kde respondenti hodnotí a popisují šest druhů písma, kdy každé písmo reprezentuje určitou skupinu. Poté bakalářská práce vyhodnocuje výsledky a pro každou část jsou sepsány nejdůležitější poznatky, které vyvrací nebo potvrzují domněnky a předpoklady vycházející z teorie. Cílem bakalářské práce je zjistit, jak lidé vnímají různé druhy písma z hlediska asociací a emocí, protože výběr správného fontu může ovlivnit reklamu, psaný text a celkově, jak je grafika nebo tisk vnímán.
Vedoucí práce: Stanislav Horný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses