Vývoj automatizovaných testů pro manažerskou hru Adgame - Valášek, Miroslav (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem automatizovaných testů REST API manažerské hry Adgame. První kapitola obsahuje stručný popis webových služeb a jejich fungování s důrazem na webové služby využívající REST API. V druhé kapitole jsou nejprve vymezeny obecné přístupy k testování a přístupy k automatizaci testů, následně je vše zasazeno do kontextu testování webových služeb. Třetí kapitola se zabývá výběrem vhodného nástroje na testování REST API Adgame. Ve čtvrté kapitole je analýza REST API Adgame, popis fungování testů ve vybraném nástroji, požadavky a kroky testu herního scénáře, popis testu a spouštění testu v prostředí GitLab CI/CD. V páté kapitole byly vyhodnoceny výsledky.