Porovnání vyhledávacích PPC kampaní (Google Ads, Seznam Sklik) na reálném příkladě - Beneš, Josef; Sklenák, Vilém, 1963-; Vojíř, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Bakalářská práce přibližuje využití PPC kampaní v kontextu dalších nástrojů pro marketing v online prostředí. V teoretické části popisuje vybrané dostupné možnosti internetového marketingu s bližším zaměřením na pay-per-click reklamu. Práce popisuje historii PPC, obecně vysvětluje význam a seznamuje s pojmy, které jsou s tímto odvětvím úzce spojeny. Před aplikováním teoretických znalostí v praktické části představuje dva konkurenční systémy pro tvorbu pay-per-click reklamy v tuzemském prostředí (Google Ads a Seznam Sklik). Praktická část po představení a analýze internetového obchodu popisuje proces tvorby dvou shodných PPC kampaní s totožnými reklamními sestavami, klíčovými slovy a reklamními inzeráty. Zároveň určuje cíle a měřené parametry, které slouží jako základ pro vytváření a vyhodnocování kampaní. Hlavní záměr práce poté spočívá v analýze, porovnání a zhodnocení výsledků z provozu PPC kampaní za určité sledované období. Práci zakončuje seznam shrnutí a doporučení pro majitele internetového obchodu, který je současně zadavatelem dvou shodných kampaní na platformách Google Ads a Seznam Sklik.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses