Riziková segmentace při řízení úvěrového rizika v bance - Slanina, Šimon; Teplý, Petr, 1977-; Panoš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se dotýká oblasti řízení úvěrového rizika v obchodní bance. Teoretická část obsahuje důležité poznatky o rizicích v bankovnictví, aspektech řízení úvěrového rizika a principech logistické regresní analýzy i skóringu. Popsán je úvěrový proces obchodních bank s důrazem na proces monitoringu úvěrů. S využitím historických dat velké české obchodní banky a logistické regrese jsou vytvořeny dva skóringové modely schopné u nově vzniklých prodlení bodově ohodnotit jejich rizikovost. Výstupy jsou následně implementovány vytvořením rizikových segmentů, kam je jednotlivé expozice možné zařadit dle obdrženého skóre, a které umožňují na automatické bázi přistupovat k řešení prodlení v závislosti na jeho rizikovosti.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses