Vyhodnotenie faktorov ovplyvňujúcich predaje liekov v ČR - Karabinoš, Samuel (2021)
Obsah práce sa zaoberá vplyvom vybraných faktorov na predaje liekov v rôznych segmentoch farmaceutického priemyslu v Českej republike. Dané sú faktory Covid-19, úmrtnosť, teplota a dokončené dávky nemocenského poistenia. Dáta pre predaje liekov sú zachytené v mesač- ných intervaloch v období od roku 2016 do 2020. Výpočet modelov sa vykonáva pomocou metódy SUR. Výsledné hodnoty poukazujú na to, že každý segment je ovplyvnený faktormi rôzne, a preto je celkový trh s liekmi značne diverzifikovaný.