Vyhodnotenie faktorov ovplyvňujúcich predaje liekov v ČR - Karabinoš, Samuel; Sokol, Ondřej; Frýd, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Obsah práce sa zaoberá vplyvom vybraných faktorov na predaje liekov v rôznych segmentoch farmaceutického priemyslu v Českej republike. Dané sú faktory Covid-19, úmrtnosť, teplota a dokončené dávky nemocenského poistenia. Dáta pre predaje liekov sú zachytené v mesač- ných intervaloch v období od roku 2016 do 2020. Výpočet modelov sa vykonáva pomocou metódy SUR. Výsledné hodnoty poukazujú na to, že každý segment je ovplyvnený faktormi rôzne, a preto je celkový trh s liekmi značne diverzifikovaný.
Vedoucí práce: Ondřej Sokol
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses