Optimalizace procesů v oblasti řízení projektů ve společnosti poskytující ICT služby - Vávra, Daniel (2021)
Tato diplomová práce popisuje optimalizaci procesů řízení projektů ve společnosti zabývající se ICT službami. Cílem práce je zmapovat současnou metodiku řízení projektů včetně jejích procesů, zhodnotit zralost těchto procesů a na základě měření navrhnout postup, jak procesy optimalizovat a realizovat vybrané kroky v rámci optimalizace procesů projektového řízení. Na základě zmapování současné metodiky řízení projektů a změření zralosti jednotlivých procesů metodou CMMI-DEv je určena úroveň zralosti procesů na úvodní úroveň, kdy jsou procesy vykonávány nahodile a chaoticky, jeden proces pak není vykonáván vůbec. S ohledem na toto zjištění je navržen a managementem společnosti schválen harmonogram úprav metodiky který si klade za cíl metodiku řízení projektů přepracovat a dále upravovat tak, aby reflektovala potřeby společnosti pro efektivní řízení projektů. Z daného harmonogramu je realizována první fáze, zjištění reálného stavu procesů, kde dojde k šetření, jak jsou procesy skutečně vykonávány. Částečně je pak realizována druhé fáze optimalizace procesů, která již ukazuje nově navržené procesy, nebo návrhy na jejich úpravu.