Návrh zlepšení projektového řízení v softwarové společnosti - Šaman, Martin (2021)
Diplomová práce se zabývá návrhem zlepšení projektového řízení v softwarové společnosti. Hlavním cíle práce je navrhnout řešení k dosažení zlepšení v oblasti projektového řízení. Aby mohl být tento splněn, jsou definovány podcíle. V rámci prvního podcíle proběhne analýza stávajícího stavu společnosti a také nalezení limitů, které neumožnují dosažení zlepšení. Dále jsou na základě průzkumu ve společnosti tyto limity navrženy a následně jsou seskupeny do podobných celků, aby bylo možné navrhnout taková opatření, která pokrývají více limitů. V posledním podcíli dojde k vytvoření návrhu zadání projektů, jejichž realizace by dané limity odstranila. Zadání bude ve formě projektového záměru, časový harmonogram bude uveden v rámci této diplomové práce. Tato zadání budou představena managementu společnosti a dojde k rozhodnutí, zda budou navržené projekty realizovány, či nikoli. Závěrem bude vyhodnoceno, které projekty budou realizovány či nikoli.