Význam amatérského komorního orchestru v regionálním městě Jihočeského kraje a jeho možnosti financování v současnosti - Hlaváčová, Barbora (2021)
Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnocení kulturního významu Píseckého komorního orchestru ve městě Písek a jeho financování. Teoretická část obsahuje terminologii, obecně charakteristiku orchestru, rozdíl mezi amatérskou a profesionální scénou a dále zjišťuje kulturní prostředí v Písku jak v historii, tak v současnosti. V praktické části se zaměřuje na financování orchestru v konkrétním roce 2018 a kulturní význam pro tamější obyvatele. V hlavní části práce jsou uvedeny výsledky dotazníkového šetření a zpracování finančního hospodaření v roce 2018.