Fundamentální analýza akcie Apple - Dziuubanava, Volha; Musílek, Petr, 1965-; Bouček, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce je zaměřena na fundamentální analýzu akcií společnosti Apple Inc. Ve své první kapitole shrnuje teoretické poznatky v oblasti globální, odvětvové a firemní fundamentální analýzy. Dále jsou jednotlivé fáze fundamentální analýzy, prakticky aplikované na akciový titul této společnosti. Globální fundamentální analýza si bere za cíl zkoumání vlivu vybraných makroekonomických veličin na akciový titul Apple Inc. Analýza odvětví se zabývá charakteristikou příslušného technologického sektoru. V poslední kapitole je také vypracován výpočet správné ceny akcie, z konkrétních dat, a je porovnána s aktuální cenou na trhu. Na závěr je formulováno investiční doporučení pro investory.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses