Marketingová komunikace Českomoravského svazu hokejbalu - Geba, Karel (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na marketingovou komunikaci Českomoravského svazu hokejbalu. Jejím hlavním cílem je navrhnout doporučení pro zefektivnění marketingové komunikace na základě analýz a výsledků zkoumání. To povede k vyšší efektivitě stávajících nástrojů a k zhodnocení možnosti zavedení dalších forem komunikace. Výsledek práce přinese Českomoravskému svazu hokejbalu návrh na rozvoj a implementaci dosavadních, ale také nových propagačních metod. Teoretická část vysvětluje základy sportovního marketingu a marketingové komunikace, jež se více zaměřují na fungování asociací. Praktická část nejdříve zkoumá popularitu hokejbalu, poté následuje analýza současných komunikačních nástrojů, která je doplněna o kvalitativní rozhovory s vedením svazu, příznivci hokejbalu a explorační výzkum. Výzkum zjistil, že nejsilnějším nástrojem svazové komunikace jsou sociální sítě. Práce s reklamou, sponzoringem a public relations však zaostává. Hlavním doporučením práce je zavedení placené reklamy na téma hokejbalu a živého vysílání z vlastní iniciativy Českomoravského svazu hokejbalu.